FONTOS INFORMÁCIÓ!!!

TISZTELT VÁSÁRLÓNK!

TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK JELENLEG KORLÁTOZOTTAN MŰKÖDIK, DE MINDENKÉPP MÉG A NAP FOLYAMÁN VISSZAHÍVJUK.


Várjuk megkeresését
e-mailben.


Köszönjük szíves megértését!

Kategóriák
Fizetési megoldás
Fogyasztó Barát

Szűrés
Gyártó
Partnereink
Termék részletek


VTS EUROHEAT VOLCANO VR2 EC 8-50 kW vizes fűtő, melegvizes termoventilátor / légfűtő készülék, cikkszám: 1-4-0101-0443 + ajándék konzol

-23%
VTS EUROHEAT VOLCANO VR2 EC 8-50 kW vizes fűtő, melegvizes termoventilátor / légfűtő készülék, cikkszám: 1-4-0101-0443 + ajándék konzol
 • VTS EUROHEAT VOLCANO VR2 EC 8-50 kW vizes fűtő, melegvizes termoventilátor / légfűtő készülék, cikkszám: 1-4-0101-0443 + ajándék konzol
 • VTS EUROHEAT VOLCANO VR2 EC 8-50 kW vizes fűtő, melegvizes termoventilátor / légfűtő készülék, cikkszám: 1-4-0101-0443 + ajándék konzol
 • VTS EUROHEAT VOLCANO VR2 EC 8-50 kW vizes fűtő, melegvizes termoventilátor / légfűtő készülék, cikkszám: 1-4-0101-0443 + ajándék konzol
259 750 Ft
Akció: 199 250 Ft
Kezdete: 2024.05.22  

VTS EUROHEAT VOLCANO VR2 EC motorral 8-50 kW vizes fűtő, melegvizes termoventilátor, cikkszám: 1-4-0101-0443 + ajándék konzol

 

Műszaki dokemtáció letöltéséhez klikk ide (PDF katalógus)

A VOLCANO melegvizes termoventilátor minden vásárlói igényt kielégít

Alacsony zajszint
Hibamentes működés
Nagy hatékonyság

A VOLCANO termoventilátor a modern fűtésrendszerek szerves részét képezi. A közepes és nagy légterű épületekben alkalmazva kiküszöböli az elégtelen fűtés és negatív atmoszférikus hatás jelenségét.

1. HOGYAN VÁLASSZAM KI A SZÁMOMRA MEGFELELŐ VOLCANO TERMOVENTILÁTORT?

Első lépés: Állapítsa meg a fűteni kívánt beltér hőmérsékletét és a kívánt fűtési jelleget. A légfűtés az egyik legdinamikusabb beltéri fűtési megoldás (esti lehűlés, nyílások záródása, stb..) és érdemes lehet a belteret az esti órákra is temperálni, hogy ne essen le nagyon a hőmérséklet. Ez nem jár fogyasztástöbblettel, hiszen nem is kell olyan mértékig fűteni a belteret rendes használat esetén.
Második lépés: Határozza meg fűtőkészülékek helyét és a szükséges légmennyiséget. Figyeljen rá, hogy a légáram ne lépje túl az emberi tartózkodási övezetekben, vagy egyéb érzékeny területen (ipari folyamatok) a megengedett értékeket.
Harmadik lépés: Szerezzen információt a fűtőközeg hőmérsékletéről és hozzáférhetőségéről.
Negyedik lépés: Ha minden információ a birtokában van, fogja a VOLCANO katalógust (a katalógus letölthető a csatolt dokumentumoknál) és keresse ki az önnek legalkalmasabb készülé(ke)ket. Figyeljen a különböző működési teljesítményekre(1-es, 2-es, vagy 3-as fokozatok) és igénykre. Alternatívaként nézze meg táblázatot, ahol 0.5 m/s- os légsebességhez is talál fűtési információt. Határozza meg a fűtőteljesítményt különböző fűtőközeg-hőmérsékletekhez a 22-23 oldalakon. Könnyű kiválasztás “rövidebb út”: A könnyű kiválasztáshoz létrehoztak egy kalkulátor programot: ehcad.vtsgroup.com.2. MI A KÜLÖNBSÉG A HÁROMÁLLÁSÚ AC ÉS EC MOTORK KÖZT?

A VOLCANO termoventilátorok EC és AC motorok esetén is 3 állásban szabályozhatóak. AC motorok esetén egy egyszerű, három állású fordulatszám-szabályzóval
állíthatja be a kívánt fordulatszámot. AC motor esetén nincs zsükség feszültségszabályzásra. EC motor esetén a fordulatszámot egy 0-10V jellel szabályozhatja. Opcionálisan, egy egyszerű fali potenciométerrel lépésmentesen szabályozhatja a termoventilátort és rengeteg más funkció is elérhető (hőmérséklet szabályzás, heti programozás, működési jelleg beállítás, fagyvédelmi funkció) az előre programozott 3 hatékonységi küszöb mellett.3. HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ CSŐMÉRETET, HA TÖBB FŰTŐEGYSÉGÜNK VAN?

A fő cső keresztmetszetét úgy szükséges megválasztani, hogy a fűtőközeg áramlása ne érje el a 2,5 m/s -ot. Minimum olyan csőkeresztmetszet használatát javasoljuk, ahány és amilyen készülékek vannak a fűtési körön,a katalógusban a 20. oldalon található ábra szerint.4. HOGY CSATLAKOZTASSAM A TERMOSZTÁTOT, HOGY A VENTILATOR LEKAPCSOLJON, HA A SZELEP IS ELZÁR?

A technikai dokumentációban található diagramoknál minden kötési módra talál megoldást. Egyetlen fűtőegység csatlakoztatása esetén a termosztát sorosan beköthető a fázisra a főkapcsoló/biztosíték után. Ez esetben fontos, hogy a termosztát maximális kapacitása nem lehet alacsonyabb, mint 10 (3) A. Túl alacsony kapacitás esetén, vagy, ha több fűtőegységet kívánunk működtetni a termosztátról, relé használata szükséges, melyet a termosztát 230 V AC feszültsége táplál és amely terhelése a kívánt fűtőegységek számától függ.5. CSATLAKOZTATHATOM AZ ELŐREMENŐ FŰTŐKÖZEG CSÖVET A HŐCSERÉLŐ FELSŐ CSATLAKOZÁSÁHOZ?

Igen, csatlakoztathatja. Fontos tudni, hogy ez esetben nehezebb a készüléket szellőztetni. Kérjük hagyjon megfelelő helyet a szelep és szelepmozgatónak, amelyet a visszatérőágba szükséges helyezni.6. HASZNÁLAHTOK A VOLCANO VR MINI/VR1 / VR2/ VR3 TERMOVENTILÁTOROKBAN FAGYÁLLÓ FOLYADÉKOT?

Igen, használhat. A leggyakrabban használt ilen folyadék az ethylene glycol. Az alumínium-réz hőcserélő 50% sűrűségű glycol tartalomig ellenáll a fagyállónak, tehát 50%-os glycol oldattal még kiválóan használható a készülék. Azonban érdemes tudni, hogy ez jelentős fűtőérték-veszteséggel jár. Kérjük vegye figyelembe a fűtési rendszer többi tagját is, hogy (szivattyúk, csövek, szelepek) bírják-e a fagyálló folydékokat.7. A VOLCANO VR MINI/VR1 / VR2/ VR3 ALKALMAS LÉGHŰTÉSRE IS?

Igen alkalmas, ugyanazon elven, ahogy meleg vízzel fűt, hideg vízzel hűteni is tud. Azonban figyelmebe kell venni, hogy hűtés esetén a kondenzvíz kiül, majd lecsorog a hőcserélő lamelláról, ezért vízzintes szerelés esetén nem javasoljuk hűtésre a használatát. Hűtés esetén ne használják közepes fokozatnál erősebb fordulatszámon a készüléket, mert az akkor lefújja a vizet a lamelláról. Illetve a VOLCANO készülék nem tartalmaz csepptálcát, így a kondenzvíz-elvezetéshez javasoljuk ilyen tálca használatát.8. A VOLCANO VR MINI/VR1 / VR2/ VR3 MŰKÖDIK HŐSZIVATTYÚVAL?

Igen, a VOLCANO termoventilátorok együttműködnek a hőszivattyúval. A készülék kiválasztásánál azonban figyelembe kell venni a fűtőközeg alacsony hőmérsékletét. Azt javasoljuk használjonnagy felületű hőcserélővel ellátott készüléket, például VR3-at (3 soros hőcserélő), vagy VR Minit, vagy VR2-t (2 soros hőcserélő).

 • - 8-50 kW teljesítmény
  - kétsoros hőcserélő
  - kiváló teljesítmény/költség arány
  - hő és korrozióálló burkolat
  - esztétikus kivitel
  - műanyag ház
  - újrahasznosíthatóság
  - élettartam garancia a termékek burkolatára *
  - 4 pontban állítható légterlő bordák
  - optimális légáramlás biztosítása
  - függőleges elforgathatóság ±15 fokban
  - a telepítés megkönnyítéséhez a konzol két darabból áll:
  alapkeret + fogantyú
  - gyors és könnyű beépíthetőség
  - könnyű és modern rögzítő szerkezet
  - a készülék 120 fokban elforgatható
  - vízszintes telepítéskor
  a készülék ±60 fokban elforgatható
  - nagy hatékonyság alacsony
  energiafelhasználás mellett
  - a légkibocsátás szabályozása
  a működés teljes tartományában
  - megfelelő lapátkialakítás és csapágyazás
  a halk működés érdekében
  - az automatika elemek a legelismertebb
  gyártóktól származnak
  - egyszerű szabályzási megoldások

  * Egész életre szóló garancia a VTS EUROHEAT termékek burkolataira.
  A jótállás feltételei és a részletes műszaki dokumentáció a: www.vtsgroup.hu oldalon állnak rendelkezésre.

  Légszállítás 4850m3/h
  Motorváltozat EC
  Hőcserélők száma 2
  Maximális légszállítás 4850 m3/h
  Fűtési teljesítmény tartomány 8-50 kW
  Fűtőanyag maximum hőmérséklete 130 °C
  Maximum működési nyomás 1,6 MPa
  Maximum vízszintes légvetés 22 m
  Maximum függőleges légvetés 11 m
  Fűtőközeg a hőcserélőben 2,16 dm³
  Csőcsatlakozás mérete 3/4 "
  Készülék súly (töltetlenül) 21,5 kg
  Tápellátás 1 ~ 230/50 V/Hz

   

 • Szállítási idő
  Készletről azonnal
  Gyártó
  VTS Group
  Cikkszám
  VOL-1-4-0101-0443
Webáruház készítés